Hustá horká čokoláda. Kdo ji nikdy neochutnal, určitě lituje. Tento velice lahodný nápoj vyrobený z kakaových bobů a nebo speciálních kupovaných směsí, připomíná čokoládu ve všech ohledech. Pokud si dáte horkou čokoládu například ve vaší oblíbené cukrárně, tak si jistě všimnete, že je velice hustá. Takovou horkou čokoládu vám připraví cukrárenský výrobník horké čokolády.

Hustý nápoj mnoha forem.

Díky různým přísadám, které mohou být mnohdy i neobvyklé, lze z horké čokolády vždy vykouzlit originální hustý horký nápoj. Pokud se podíváme na jednotlivé druhy horké čokolády, tak musíte uznat, že výrobník horké čokolády se jistě nikdy nezastaví. Můžeme v cukrárně dostat mnoho různých variací mléčné a nebo hořké čokolády. Nejčastějšími druhy čokolády jsou s oříšky, nugátová, speciální s vanilkou, čistá mléčná a čistá hořká. Dále mohou obsahovat různé ovocné příměsi a některé cukrárny a nebo restaurace nabízejí i speciální horkou čokoládu s přidaným chilli. Chilli se totiž stalo moderní ingrediencí číslo jedna. Jediná věc, která dokázala chilli přebýt je sůl v karamelu (takže slaný karamel). Stejně je ale vyrobeno spousta různých a ne jenom horkých, ale i tabulkových čokolád s obsahem pálivých papriček. No někteří, si hold v těchto exotických míchaných chutích libují. Jak se ale říká: náš zákazník, náš pán. Tyto speciální příchutě by se určitě nemíchali, nebýt zákazníků, kteří si je kupují. Možná to byl všechno jenom módní výstřelek a nebo to opravdu i mnoho lidem chutnalo (a nebo chutná), každopádně výroba čokolády, ať už horké a nebo tabulkové, nás bezesporu neustále překvapuje.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *