Nejenom restaurační kuchyně potřebuje mít k dispozici speciální vybavení. Takovou restaurací je třeba i pizzerie. Díky speciálním pecím, je vybavení pizzerie vcelku dokonalé. Není nic lepšího než výborná pizza. Tyto pece bohužel nesouvisí s vybavením pekáren. Jsou to sice profesionální pekařské nástroje, ale k pečení pečiva se zrovna nehodí. Existují ale speciální pekárny, které vyrábí i pizzové polotovary. Ty k tomu ale vybavení pizzerie nepoužívají. V tomto případě se používají obrovské výrobní linky, které nejprve pizzu předpečou a potom ji hluboce zmrazí. Tyto pizzy potom putují přímo do supermarketů a nebo samoobsluh.

Co je tedy nutné k vybavení pekárny jako takové?

Pekárny používají svoje vlastní vybavení na pečení hlavně pečiva a různých sladkých buchet atd. Jedná se většinou a speciální výrobní linky, které se skládají ze speciálních úseků. Například kynárna nebo pekařská linka a pásová pec. Vše je vyrobeno tak, že to na sebe v krátkém čase pěkně navazuje. Z kynárny jde těsto přímo na pracovní stůl, kde je ihned připraveno k dalším krokům. V dalším kroku se přidává různé koření a příměsy, podle toho, jaké pečivo se z těsta bude vyrábět. Dále těsto putuje na páse do speciální dlouhé pásové pece, kde je za krátký čas upečeno. Menší pekárny na toto používají pece, do kterých se musí těsto dát ručně v regálech. Po několika minutách nebo i hodinách pečení se výsledný produkt musí nechat vychladnout. Pak už je připraven se dostat do obchodů a nebo přímo pekařské prodejny. Pekárna také produkuje rozpékací polotovary. Díky nim, si můžeme vytvořit pečivo i my sami doma. Díky vybavení pekárny tedy máme na stole každý den čerstvé pečivo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *