Díky speciálním výdejnám jídla, jako jsou například jednoduchá bistra a bufety, máme vždy k dispozici rychlé občerstvení, ať už na něj narazíme kdekoliv. Vybavení výdejen jídel bývá obvykle prosté. Mnohdy stačí pouze mikrovlnná trouba a potom zařízení, podle specializace dané výdejny. Jedná se hlavně o různá okénková rychlá občerstvení a nebo občerstvení na kolečkách. Tyto stánky, bufety a nebo bistra, jsou vždy vybavena jen a pouze tím, co potřebují pro své podnikání. Najdeme zde pouze jednu (většinou nerezovou) přípravnou linku, do které je zabudováno vše, co „kuchař“ potřebuje. Vybavení výdejen jídel je tedy velice jednoduché a v mnoha případech i levné. Bistra na kolečkách jsou na tom s cenou svého vybavení jinak. Jelikož je nutné jim dodat vše vcelku kompaktní tak, aby se to dalo namačkat na velice omezený prostor, tak si majitelé těchto vozítek, obvykle musí připlatit.

Závodní kuchyně je na tom s vybavení o poznání lépe.

Pokud se budeme bavit o vybavení závodní kuchyně, tak jsou na tom opravdu mnohem lépe, než je tomu u vybavení výdejen jídel. Závodní jídelny jsou obvykle veliký kolos, který produkuje hromady jídla pro své hladové hosty. Jsou omezeny pouze na několik málo druhů jídej, avšak jsou schopné jej vyrobit v opravdu obrovském množství. Nejhlavnějším vybavením závodní kuchyně jsou jistě režony a speciální varné kotle, které po celou dobu výdeje jídla dokáží udržovat jídlo teplé a díky vyhřívání talířů toto jídlo neztrácí svoji teplotu ani při vystavení a nebo při vydání zákazníkovi. Díky tomu mají závodní jídelny ohlas toho, že se u nich dá mnohdy dobře a levně najíst. Jelikož vaří jídlo opravdu ve velkém a ve velkých spotřebičích, mohou si dovolit jít s cenou tak dolů, jak to jen jde. To jistě ocení mnoho strávníků, kterým nevadí, že nebudou mít top kvalitu jídla jako z profesionální restaurace. Co se těchto velikých spotřebičů týče, je potřeba pro ně mít připravený obrovsky prostor. Pohodlí v závodní jídelně představuje vybavení, které známe třeba ze školních jídelen. Toto vybavení hlavně slouží k tomu, aby se člověk rychle najedl a odešel. Diky tomu může jiný zákazník co nejrychleji zaujmout jeho místo a jídelna má větší zisk.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *