Když zavítáme v horkých letních dnech do cukrárny, určitě tam jdeme za účelem, dát si zmrzlinový pohár. Tento obrovský hit léta se většinou skládá z několika kopečků zmrzliny, někdy i ovoce, různých sušenek na ozdobu, ale hlavně, obrovské porce šlehačky. Jedná se o surovinu, kterou cukrárny používají hlavně na ozdobu. Díky ní, vypadají produkty nadýchaněji a také jsou mnohdy poživatelnější. Její účel zůstává stále ozdobný. Chuť šlehačky je většinou sladká a dá se kolikrát i zamíchat do doneseného nápoje nebo konzumovat prostě jen tak samostatně. 

Cukrárny si šlehačku vyrábí samy díky neobyčejným pomocníkům

Název šlehačka, vznikl ze slova šlehat. Šlehá se hlavně ze speciální, tučné smetany. Rychlost šlehání, ovlivňuje její konzistenci. Proto se pro její výrobu, často používá cukrářský výrobník šlehačky. Do tohoto velmi zvláštního přístroje stačí pouze nalít ingredience v tekuté podobě a on všechnu práci udělá za nás. Tímto je hlavně zaručeno to, že veškerá šlehačka, vyrobená v dané cukrárně, bude mít vždy stejnou konzistenci, barvu a chuť. Díky tomu, se na její úžasný vzhled a perfektní dochucení pokrmu, může personál stoprocentně spolehnout. Výrobník šlehačky je většinou, jako snad veškeré vybavení profesionální kuchyně, vyroben z nerez oceli. Díky tomu je odolný vůči všem vnějším vlivům. Hlavní výhodou tohoto přístroje je to, že je ekonomicky (z dlouhodobého hlediska) výhodnější, než šlehačka ve spreji. Jeho pořizovací cena je ale vcelku vysoká. Výrobník šlehačky se prodává za cenu, mnohdy převyšující sto tisíc korun. Jeho návratnost je ale do několika let. Jeho použití je výhodné tedy pouze v profesionálním provozu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *